Over ons

 


Reijntjes Interproject B.V is al 35 jaar een Import- en 

hoofdkantoor Reijntjes Interproject B.V.

Montagebedrijf in professioneel raamfolie. Vanuit de hele wereld wordt raamfolie van de beste kwaliteit ingekocht en gemonteerd in diverse landen binnen Europa.

Het bedrijf bestaat uit 15 medewerkers en is reeds jaren zowel ISO:9001 als VCA gecertificeerd.

Als klant kunt u bij Reijntjes Interproject B.V. terecht voor oplossingen of decoratie voor uw bedrijfspand(en).
Onze assortiment  bestaat uit raamfolies met de volgende functies:

Veiligheid raamfolie           
Decoratie raamfolie
Privacy raamfolie
Zonwerende raamfolie      
Projector raamfolie         
Anti-graffiti raamfolie
Anti- inkijk raamfolie   
Kleur raamfolie
Print raamfolie
Dakkoepel raamfolie

en nog veel meer…

Onze specialisten kunnen u van advies voorzien en op maat een offerte voor u klaarmaken.
Naast onze productassortiment op de site kunt u voor online aankopen terecht in onze webshop

Geschiedenis

Reijntjes Interproject sinds 1979…

Rond 1974 werkte Dhr. P.J.F Reijntjes bij de ‘Fokker’ Vliegtuigenfabriek te Schiphol-Oost op de afdeling Inkoop Vliegtuigsystemen als inkoper van kunststoffen. Een van de afdelingen waar hij destijds producten voor inkocht was ruimtevaart, op die manier kwam hij in aanraking met een zeer eigenaardig product, namelijk een hoogwaardige ‘Mylar Polyesterfolie’ van Dupont de Nemours uit Amerika met een opgedampte goudlaag. Deze met puur goud gemetalliseerde folie werd in eerste instantie gebruikt om de buitenkant van de thermische deken van een satelliet mee in te pakken. Deze deken was bedoeld om het instrumentarium van de satelliet in het heelal te beschermen tegen de stralingswarmte van de zon. Het opgedampte laagje goud was zo dun dat je er van dichtbij doorheen gekeken kon worden, terwijl je op een afstand tegen een gouden spiegel aankeek. Op dat moment kwam bij hem de gedachte op dat een dergelijke folie commercieel op veel grotere schaal toepasbaar zou kunnen zijn als het goedkoop geproduceerd kon worden en vervolgens op glas van gebouwen zou plakken.

Kennelijk hadden anderen diezelfde gedachte ook, want een paar jaar later werd via een artikel in de Financiële Telegraaf een melding gemaakt dat een dergelijke folie, maar dan met een opgedampte aluminiumlaag, op de Nederlandse markt werd gezet onder de naam Solar-X 40/80, met de eigenschap dat 80% van de zonnewarmte werd gereflecteerd en 40% van de stook-warmte werd binnengehouden bij toepassing van deze raamfolie op enkel glas. TNO getest en alles. Wij stonden toen in Nederland aan het begin van de isolatiekoorts en het z.g. thermopane glas was schreeuwend duur. Hier had Dhr P.J.F Reijntjes op zitten wachten. Hij nam contact op met de importeur, regelde een dealerschap, zegde op bij zijn werkgever en begon voor zichzelf met de verkoop van raamfolie. Nu had hij jarenlang aan de inkoopzijde van de tafel gezeten en moest nu aan de verkoop kant plaatsnemen. aanvankelijk was dat best wel lastig, maar de tijd zou het leren. Binnen een jaar had hij een redelijke omzet neergezet, in ieder geval genoeg om van te leven, na verloop van tijd kon hij zijn eerste monteur vast in dienst nemen. Zaken werden geregeld vanuit een als kantoor ingerichte kamer en de voorraad lag veilig opgeslagen in de garagebox. Gestaag groeide het bedrijf en in 1985 werd er een bedrijfspand gehuurd op het Industrieterrein Slobbeland in Volendam. Kantoor, showroom en opslag zaten nu onder een dak.

Dankzij zijn ervaring als inkoper wist ‘Peter Reijntjes’ rond 1990 contacten te leggen met diverse fabrikanten van raamfolies en kon hij al snel de beste raamfolie inkopen tegen de scherpste prijzen. Intussen had hij zijn bedrijf verhuisd naar een groter pand op A-locatie binnen Volendam en was het personeelsbestand al aardig uitgebreid. Rond 1997 trad zoon B.E.Reijntjes toe tot het bedrijf en leerde alle ins en outs vanaf onder aan de ladder en werkte zich over de jaren op tot General Manager. In 2002 werd de overstap gemaakt naar weer een groter pand op een nieuw ontwikkeld industrieterrein in Volendam. In 2003 en 2005 werden daar aansluitend nog twee bedrijfspanden bijgevoegd. In 2010 besloot Dhr P.J.F Reijntjes, na ruim 30 jaar ondernemer, met pensioen te gaan en werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon B.E.Reijntjes, die op dat moment reeds 13 jaar in het bedrijf werkzaam was.

    GSW respecteert jouw Privacy