Nieuws

29 apr 2011

Door te investeren in raamfolies maakt u airco overbodig.

Bij toepassing van zon- en warmtewerende glasfolie zal tot 80 procent minder zonnewarmte het gebouw binnenkomen.

Wanneer zich in dat geval in het gebouw een airco-installatie of een geforceerde koeling bevindt, hoeft zo’n koelsysteem veel minder zonnewarmte af te koelen om de temperatuur te laten dalen. Daardoor zal de koellast van een airco-installatie 80 procent lager komen te liggen. Het energieverbruik daalt daardoor met datzelfde percentage.

Ook zal de installatie minder intensief gebruikt worden, minder storing geven, minder onderhoud vergen en langer meegaan. Naast het lagere energieverbruik zal de installatie minder aanslaan waardoor minder vaak hoge stroompieken van het elektriciteitsnet nodig zijn. Dit resulteert in een lager vastrecht, dus in een kostendaling.

Bijkomend voordeel is dat er, bij minder koelen aan de zonzijde, minder tocht ontstaat vanaf de noordzijde van een gebouw. En dat lost een gedeelte op van het zgn. Sick Building Syndrome.

 

    GSW respecteert jouw Privacy