Nieuws

18 apr 2011

De ING Bank had een enorm warmteprobleem in de trappenhuizen van een van zijn kantoorpanden in Den Haag. Het hele gebouw was voorzien van airco, met uitzondering van de trappenhuizen. Personeel dat via de trap even vlug een etage hoger of lager ging, liep van de koele afdeling tegen een warme muur aan in het trappenhuis. Op laatst wilde niemand meer met de trap tijdens warme dagen en raakten de liften daardoor overbelast.

In zijn prachtige ontwerp had de architect gekozen voor glazen bouwstenen van 18 x 18 cm. De glazen wanden van de trappenhuizen bestonden uit tienduizenden van deze blokjes. In het aanzicht fantastisch mooi, maar qua zonwering een drama. Je kon er helemaal niets aan bevestigen.

ING benaderde ons om het probleem op te lossen. Eerst hebben wij een proef uitgevoerd met een zonwerende raamfolie voor buitenmontage. Het resultaat was meteen goed. De temperatuur was voelbaar gedaald. Vervolgens hebben wij opdracht gekregen tot het beplakken van alle trappenhuizen aan de zonzijde van het gebouw met een bronskleurige raamfolie.
Op ons bedrijf is een van de mensen dagenlang bezig geweest met het snijden van kleine velletjes glasfolie. Die gingen dan met de monteurs mee die ze aan de buitenzijde van de glazen bouwstenen wanden plakten. In een glazenwassersbak, langs de gevel, van boven naar beneden en van links naar rechts, de hele dag door. Een bereklus, maar we hebben het geklaard. Bij ING lopen de mensen de trap weer op en af, fluitend, of het nu warm weer is of niet.

Dit is slechts één verhaal over trappenhuizen waar wij door middel van zonwerende folie de warmteproblemen hebben opgelost. Trappenhuizen zijn meestal een ondergeschoven kindje. Niemand realiseert zich hoe warm het er ’s zomers kan worden. De gevel van een trappenhuis bestaat meestal geheel uit glas waaruit de warmte niet kan ontsnappen. Resultaat: een broeikas. Traditionele zonweringsytemen kunnen vaak niet gemonteerd worden. Raamfolie biedt in zulke gevallen de perfecte oplossing.

    GSW respecteert jouw Privacy