Nieuws

15 apr 2011

Goed zicht op uw digitale schoolbord

Sinds kort worden in het middelbaar en hoger onderwijs, en soms ook in het basisonderwijs, digitale schoolborden toegepast. Er bestaan hiervan twee versies:

  • De eerste soort digitale schoolborden is voorzien van een speciale folie, waarop met een beamer geprojecteerd kan worden. Deze folie heeft de eigenschappen van het oude schoolbord; er kan met krijt op worden geschreven. Na de les wordt het krijt verwijderd en is het bord weer geschikt voor het volgende lesuur. Projecteren met de beamer en beschrijven met krijt kan gelijktijdig.
  • De tweede versie van het digitale schoolbord is voorzien van een speciale folie waarbij het bord functioneert als beeldscherm van de computer. Het wordt direct vanaf de pc aangestuurd. Deze folie kan ook worden gebruikt als touchscreen: allerlei processen kunnen worden bediend door de folie op het bord aan te raken met de vinger.

Ongeacht voor welk digitaal schoolbord wordt gekozen: noodzaak is dat bij het gebruik ervan het klaslokaal weinig verlicht is. Een teveel aan buitenlicht kan ervoor zorgen dat het bord onleesbaar wordt. Met name ´s zomers, bij veel zonlicht, en in voor- en najaar bij een laaghangende zon.

De oplossing voor dit probleem: de ramen van het klaslokaal voorzien van een lichtwerende glasfolie. Deze raamfolie kan tevens worden uitgevoerd met warmte- en/of uv-werende eigenschappen en als veiligheidsfolie.

 

    GSW respecteert jouw Privacy