Nieuws

5 apr 2011

Erg veel voordeuren van woningen zijn aan de zijkant voorzien van een of meer smalle zijramen. Deze ruiten hebben meestal een breedte van 20 tot 30 cm en een hoogte van 250 cm. Een zeer ongunstige maat om in raamfolie te bestellen.

Dit soort ramen is vaak doelwit bij een inbraak omdat je snel met je handen binnen bij het slot kunt. Ook wurmen kleine personen zich er tussendoor en verschaffen zo anderen toegang tot de woning. Als speciale service houden wij veiligheidsfolie van deze geringe breedte op voorraad.

De dikte van deze raamfolies varieert van 100 micron, via 175 micron tot 300 micron en de folie is in veel gevallen ook te combineren met een spiegelende folie. Het voordeel hiervan is dat de tegelijkertijd zonnewarmte geweerd wordt en inkijk van buitenaf voorkomen wordt, terwijl personen die buiten staan goed zichtbaar blijven. Een zogenaamde confrontatiespiegel of one way mirror dus.

De montage van de veiligheidsfolie wordt aan de binnenzijde van het glas gedaan. Het geweld komt namelijk van buitenaf. Het verdient wel aanbeveling de randen van de glasfolie af te kitten tegen een houten sponning.
Bij aluminium of kunststof kozijnen kunnen de glaslatten weggenomen worden en na het plakken van de folie weer teruggeplaatst worden. Op deze manier komt de folie dan achter de glaslatten te zitten en dat geeft extra sterkte aan het geheel. Het vastschroeven van de glaslatten aan de sponning maakt het geheel nog sterker. Bestellingen van smalle stroken raamfolie kunnen via de e-mail gedaan worden. Na betaling gaat de zending er nog dezelfde dag uit.

 

    GSW respecteert jouw Privacy