Nieuws

6 apr 2011

Velux dakramen voor schuine daken van slaapkamers en zolders – een prachtig product dat zich over de jaren bewezen heeft als een geniaal systeem met een betrouwbare duurzaamheid. Een groot voordeel is dat het leveringsprogramma bestaat uit een aantal standaard afmetingen, aangeduid met ‘GGL’ of ‘GGU’, gevolgd door een nummer.

Iedere toeleverancier weet, aan de hand van deze gevens, meteen wat de afmeting van het desbetreffende Velux dakraam is. Er hoeft dus nooit ingemeten te worden.
GGL hoort bij de oudere typen, GGU bij de nieuwere typen. De ontwikkeling bij een fabrikant als Velux staat natuurlijk niet stil. Naast producten als rolgordijnen, horizontale jaloezieën en rolluiken is het nu mogelijk raamfolie te bestellen, direct op de verwerkbare maat gesneden en met een duidelijke plakbeschrijving erbij. Voor een handige DHZ’er is het aanbrengen van raamfolie te vergelijken met het plakken van behang.

Standaard uit voorraad leverbaar zijn zonwerende folies, anti-inkijk folies, verduisteringsfolies, decoratiefolies, kleurfolies, veiligheidsfolies en inbraakvertragende folies. Aanvragen en bestellingen voor raamfolie kunnen via de e-mail gedaan worden. Wat nodig is is het GGL- of GGU-nummer, dat gevonden kan worden aan de binnenzijde van de grendel waarmee het Veluxraam bediend wordt. Als de prijs akkoord is, wordt na ontvangst van de betaling de folie nog dezelfde dag opgestuurd.

Het is wel verstandig op te geven of de glasfolie binnenshuis of buitenshuis aangebracht gaat worden. Op andere typen dak-, draai- en tuimelramen kunnen natuurlijk ook raamfolies aangebracht worden. Dan moet er echter wel gemeten worden.
Meet altijd de netto glasmaat (breedte x hoogte) en geef die per e-mail door. En natuurlijk ook welk type folie u wenst. Een andere mogelijkheid is doorgeven wat voor probleem opgelost moet worden, zoals: te veel warmte van de zon, te veel en/of te fel zonlicht, verkleuring van meubelen en inkijk- en/of inbraakrisico.

 

    GSW respecteert jouw Privacy