Nieuws

10 mei 2011

Het is een van de meest hinderlijke problemen in gym- en sportzalen: zonlicht, dat door de bovenramen schijnt als je even omhoog kijkt. Zulke zalen zijn redelijk hoog, maar bij balspelen en andere sportactiviteiten kijken mensen met grote regelmaat omhoog – niet zelden recht in de zon.

Om dit probleem op te lossen zijn er twee mogelijkheden met glasfolie voorhanden:

  • De eerste oplossing is het monteren van een donkere, lichtwerende folie. Deze raamfolie houdt tot 95 procent van het daglicht tegen, maar biedt nog wel uitkijk. De zon wordt gereduceerd tot een gloeiende bol. Het licht is zodanig afgezwakt dat je er in kunt kijken zonder verblind te worden. Dit effect is vergelijkbaar met dat van een zonnebril.
  • De tweede oplossing is het monteren van een mat-witte of -gekleurde privacyfolie. Deze raamfolie zorgt ervoor dat het licht van de zon over het gehele glasoppervlak verspreid wordt. Je maakt het glas als het ware ´diffuus´. Je kunt dan niet langer naar buiten kijken, maar er komt wel, afhankelijk van de kleur, meer licht naar binnen.

Ongeacht voor welke oplossing gekozen wordt, het is altijd mogelijk deze raamfolies te combineren met de kenmerken van bijvoorbeeld uv-werende en/of veiligheidsfolie.

 

    GSW respecteert jouw Privacy