Wanden zijn er vele soorten en je vindt ze op veel plaatsen. Raamfolies, en dan met name decorfolies, printfolies en kleurfolies, vinden een uitstekende toepassing op wanden.

Hardglazen wanden, van vloer tot plafond, sluiten op prachtige wijze inpandige ruimtes af, geven de mogelijkheid tot een flexibele indeling en handhaven een ruimtelijk effect. Wat ze ook doen is weinig privacy bieden. Het aanzicht is vaak erg saai en altijd is het gevaar van glasbreuk aanwezig wat schade en verwondingen kan veroorzaken. Al snel ervaar je of je je in een vissenkom bevindt. Met een standaard decorfolie, of stijlvoller nog met een printfolie, is een heel leuke admosfeer te creeren die privacy geeft en het glas beveiligd tegen doorvallen, zonder dat de voordelen van de glazen wand teniet worden gedaan. Op speelse wijze kunnen decoren toegepast worden die passen bij de huisstijl of een thema weergeven die betrekking hebben op de activiteiten van het desbetreffende bedrijf.

Scheidingswanden tussen kantoorruimtes geven vaak een eentonige aanblik. Lange gangen met deuren links en rechts. Wel of niet voorzien van glas. Het kan gezelliger. Wanden zijn uitstekend op te leuken met een kleurfolie of een decor folie. Het decor op een wand kan doorlopen over het glas zonder doorkijkverlies. Daar bestaan speciale prinfolies voor. Glas in deuren of van zijpanelen kan gedeeltelijk afgeschermd worden met een streepjesfolie, een blokjesfole of een stippeltjesfolie. Voorhande zijn standaard folies, printfolies en plotterfolies. Hoe aantrekkelijk het gaat worden is volledig zelf te bepalen.

Glazen puien met hardglazen deuren, die zorgen dat de kou buiten blijft, de warmte binnen gehouden wordt en natuurlijk ongenode gasten de toegang blokkeert, geven zowel een prachtig uitzicht als een uitnodigende inkijk. Het komt echter wel eens voor dat de openheid van een gebouw met dergelijke ramen zo uitnodigend is dat mensen met hun hoofd tegen het glas aanlopen. Dat kan leiden tot glasbreuk met alle vervelende gevolgen van dien. Om maar te zwijgen over aansprakelijheidsclaims. Het toepassen van decorfolies en printfolies kan dit tegengaan en er tegelijkertijd voor zorgen dat zulke calamiteiten niet plaatsvinden.

Houten wanden worden vaak toegepast bij verbouwingen. Zowel in een gebouw als buiten. Ze zijn tijdelijk en zien er doorgaans niet erg aantrekkelijk uit. Bijvoorbeeld een winkel wordt verbouwd of een afdeling in een kantoor, in een supermarkt, in een ziekenhuis, in een winkelcentrum, noem maar op. Door middel van een printfolie is zo’n wand enorm aantrekkelijk te maken en er is meteen de mogelijkheid tot het uitdragen van reclame of informatie. Printfolie kan snel geproduceerd en gemonteerd worden zonder dat de bouwwerkzaamheden gestagneerd raken. Duurt een verbouwing langere tijd, dan kan zo’n wand tussentijds gewoon opnieuw voorzien worden van printfolie met een ander motief of een andere boodschap. Het bezoekende publiek ervaart zoiets doorgaans als erg prettig. Uitstraling is alles.

    GSW respecteert jouw Privacy