Nieuws

7 apr 2011

Raamfolies bieden oplossingen voor diverse problemen

Reijntjes Interproject v.o.f. te Volendam is al ruim dertig jaar actief op het gebied van advies, verkoop en toepassing van alle denkbare soorten en merken raamfolies. In de loop van de tijd werd een programma opgebouwd, enkel bestaande uit folies van topkwaliteit.

Aan de basis van de raamfolies staat een optisch zuivere polyester kunststof film, die voorzien is van een chemische en wederom opties zuivere acrylaat lijmlaag. De laatste wordt beschermd door een schutlaag, die op het moment van montage verwijderd wordt.

Reinigen: fluitje van een cent

De folie kan zowel horizontaal als verticaal doorgesneden en verwerkt worden, ongeacht de raamafmeting, en is (afhankelijk van het type) opgebouwd uit verschillende lagen. Voorts kunnen de folies worden voorzien van een schoonmaakbestendige laag. Raamfolies reinigen is in wezen hetzelfde als ‘de ramen lappen’.

Het aanbrengen geschiedt zonder blazen of plooien en wel aan de binnenzijde van de bestaande ruit. Bij zonwerende folie is applicatie aan de buitenzijde ook mogelijk, door middel van een speciale buitenfolie. Het aanbrengen zélf vereist vakmanschap en de plakwerkzaamheden geschieden onder volledige garantie.

Raamfolies vallen uiteen in een vijftal specifieke types, namelijk de veiligheidsfolies, de zonwerende folies, de anti-inkijk folies, de decorfolies en de kleurfolies. Nu zijn in principe alle standaard folies in zekere mate beveiligend, in grotere mate zonwerend en in hoge mate UV-werend, maar bij veiligheidsfolie is het basismateriaal en de lijmlaag extra zwaar en taai uitgevoerd zodat er extra eigenschappen ontstaan. Zodoende is dit type vooral geschikt voor etalages van juwelierszaken en dergelijke, almede voor ramen in vandalisme-gevoelige gebieden. Veiligheidsfolie maakt gewoon glas twintig maal sterker.

Tegen verkleuring

Anti-inkijkfolie is er vooral op gericht het zicht van buiten naar binnen te belemmeren c.q. te beperken. Deze folie is bij uitstek bedoeld voor ruimtes waarbij het wenselijk is dat er niet naar binnen gekeken wordt. Er ontstaat dus meer privacy. Dan is er nog de kleurfolie – deze heeft als taak de kleur van het glas te veranderen. Het aanzicht van gebouwen en interieurs kan er door gewijzigd worden.

Als basisfolie geven echter de zonwerende folies de grootste keuze qua kleur, warmtewering en lichtwering. Ze verfraaien gebouwen en zijn altijd werkzaam op het momenten dat het gewenst is. Ze weren infrarood-licht tot 80 procent (zonnewarmte) en ultraviolet tot 99,9 procent (verkleuring). In de retailbranche worden ze veelvuldig toegepast.

 

    GSW respecteert jouw Privacy