Nieuws

7 apr 2011

Zonwerende folie voor alle hotels in Peking: dé oplossing!

De Chinese hoofdstad Peking kampt met een groot probleem. Men moet er op de airco-kosten gaan besparen. Er valt in de zomer veel te koelen, maar met grote moderne koelinstallaties moet rekening worden gehouden met een hoog energieverbruik.

 

De oplossing: zonwerende folie. Deze folie reflecteert warmtestraling en houdt de koele lucht binnen. Dat scheelt dan ook al snel 5 tot 8 graden Celsius! Als het aantal hotels in Peking doorgroeit naar achthonderd, neemt het energieverbruik nog meer toe.

 

Maar wat als alle hotels in Peking zonwerende folie krijgen? Dat zal het verschil maken: in de energiecentrale is het te merken, en in de portemonnee!

 

vr 13/07/07
De hotels in de Chinese hoofdstad Peking moeten fors besparen op airco. De hotels gebruiken twintig procent van de energie in Peking. Voortaan mogen de kamers in de zomer nog maar worden gekoeld tot 26 graden. In de winter mogen de kamers nog tot maximaal 20 graden worden verwarmd.

 

Ook moeten de hotels volgens een Chinese krant waterbesparende apparatuur en spaarlampen gebruiken en moeten ze het linnengoed minder vaak wassen.

 

De hotels die contracten hebben voor de Olympische Spelen, worden verplicht om tegen eind dit jaar aan de nieuwe normen te voldoen. In Peking zijn zo’n 700 sterrenhotels. Tegen de Olympische Spelen van volgend jaar zullen er dat ongeveer 800 zijn.

bron: vrtnieuws.net

 

    GSW respecteert jouw Privacy