Nieuws

8 apr 2011

Al jaren bestaat de mogelijkheid afbeeldingen te printen op folie. Alleen: het type folie waarop geprint kon worden, vinyl-folie, gaf toch wel een ‘plastic-uitstraling’. En dan met name als het op glas geplakt werd. Je kon er ook niet doorheen kijken. Er werd een truukje bedacht door er gaatjes in te maken.

Door deze perforatie kon je dan naar het licht toe kijken terwijl er aan de andere zijde een decor zichtbaar was. Overdag werkte dat heel goed, maar ’s avonds draaide het effect zich om en vervaagde het hele decor. Een andere oplossing was te printen op transparant vinyl. Daardoor werd echter de doorkijk troebel, waardoor het was alsof je door een sinaasappelschilletje heen keek.

Als raamfolie-leverancier hebben zijn wij de uitdaging aangegaan om met een beter en mooier product te komen. Raamfolies worden vervaardigd uit polyester, een transparante optisch zuivere kunststof. Het probleem met polyester is alleen dat er weinig op hecht. Met name inkten. Er bestaan inkten die goed hechten op polyester, echter die kunnen alleen rendabel toegepast worden als je kilometers van hetzelfde patroon print, zoals op chipszakjes.
Zeefdrukken is ook een oplossing, maar ook daar draait het om grote aantallen. Immers: voor ieder decor moet een aparte screen gemaakt worden. Om nu een inkt te ontwikkelen die verwerkbaar is met de spuitkoppen van een printer, is er veel testwerk gedaan. Ook zijn er aanpassingen aan de polyester glasfolie uitgevoerd. Uiteindelijk is het gelukt.

Momenteel brengen wij dit product op de markt en hebben al enige projecten ermee uitgevoerd. De meerwaarde van ons product is dat je niet kunt onderscheiden of de print direct in of op het glas zit, of op een folie. Het doorzicht naar beide zijden is uitstekend en optisch zuiver, en ’s avonds blijft het decor goed zichtbaar aan beide zijden van het glas.
De uitstraling van dit nieuwe type printfolie is als van gebrandschilderd glas. En, wat ook belangrijk is, je kunt één print maken voor één raam. Ongeacht of het glas in een binnen- of buitensituatie betreft. En dat geeft een ontwerper enorm veel vrijheid in zijn creativiteit. Ten slotte kan de levering en montage ervan binnen zeer korte tijd plaatsvinden. “The sky is the limit”.

 

    GSW respecteert jouw Privacy